Säännöt

Kliffa Cup 2021 30.10.2021

TURNAUSINFO 
Lauantai 30.10.2021 klo 08.00-21.00
Uusimaa Areena, Lapinniementie 27, 06100 Porvoo

Tarkemmat tiedustelut Toni Nyström p. 040 152 1314

Miehille oma turnaus

Naisille oma turnaus


Palkinnot:
Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla (12 mitalia/joukkue) sekä tuotepalkinnoilla. Sarjan voittajajoukkueen nimi kaiverretaan Kliffa Cup mestaruuspokaalin. Finaalin paras pelaaja palkitaan. Mestaruuspokaali säilytetään Kliffassa voittajajoukkueen kuvan yhteydessä.

Pelitapa ja keskeisiä sääntöjä:
Pelimuoto kaikissa sarjoissa on 6v6.(5+1)
Kentän koko on 25m x 45m

Peliaika: 1x20min

Pelaajia/joukkue: Max. 12. Pelaajaluettelo tulee ilmoittaa 7 päivää ennen turnauksen alkua. Joukkueessa saa olla max. 1 miesten ja naisten 3 divarin tai ylemmän sarjan pelaaja.
Alkulohkoissa pelataan 3 ottelua, jonka jälkeen cupvaihe. 
Turnaukseen otetaan mukaan 32 joukkuetta.
Järjestäjä toimittaa pelipallot.

Osallistumismaksu:

Ilmoittautuminen 18.10.2021 mennessä.
Osallistumismaksu 250€ per joukkue.

Muuta huomoitavaa:
Kilpailun järjestäjä ei vakuuta pelaajia, vaan pelaajat pelaavat tapahtumassa omalla vastuullaan. Kenttäalueilla ja pukukopeissa kaikkien päihteiden käyttö on kielletty. Tapahtumassa on erillinen anniskelualue. Pelaaja/joukkue, joka ei ole "pelikunnossa" suljetaan sarjasta. Halli pidetään myös savuttomana. Turnauksessa palvelee ensiapuryhmä.

Yleisölle ilmainen sisäänpääsy

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksen järjestäjä:

Turnauksen vastuullisena järjestäjänä toimii Uusimaa Areena.

Osallistumismaksu: Ilmoittautumisen jälkeen saat ohjeet maksun suorittamista varten

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen info@uusimaaareena.fi tai lomakkeen kautta osoitteesta www.uusimaaareena.fi/kliffacup/ilmoittaudu

Kentät: Turnauksen kaikki ottelut pelataan Uusimaa Areenalla. Alustana tekonurmi.

Tuomarointi: Jokaisessa ottelussa erotuomarina toimii Porvoon piirin virallinen erotuomari.

Sarjat ja pelioikeudet: Kaikissa sarjoissa jokaisen pelaajan tulee olla vähintään 16-vuotias (31.12.2005 tai aikaisemmin syntynyt).        


Pelaajaluettelot: Pelaajaluettelo lähetetään sähköpostilla osoitteeseen info@uusimaaareena.fi viimeistään 3 päivää ennen turnausta. Max. 12 pelaajaa/joukkue.
Lähtökohtaisesti jokainen pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa mutta turnauksen järjestältä voi anoa erityislupaa pelata useammassa joukkueessa. Ilman erityislupaa ei saa pelata toisesa joukkueessa ja tämä voi johtaa pelajaan pelikieltoon.

Pelimuoto ja kentät: Pelimuotona kaikissa sarjoissa 6v6 (5 kenttäpelaajaa + maalivahti), kenttien koko on n. 25m x 45m, juniorimaalit (2m x 5m)

Peliaika: Peliaika on jokaisessa ottelussa 1x20 min. Ottelut alkavat ja loppuvat tuomarin pillin vihellykseen.

Säännöt: Turnauksessa noudatetaan Suomen Palloliiton virallisia jalkapallosääntöjä seuraavin tarkennuksin:

  • Paitsiosääntö ei ole voimassa
  • Maalipotkun saa potkaista mistä tahansa rangaistusalueelta. Maalipotkussa vastustajan pelaajien oltava vähintään 5,5m pallosta ja rangaistusalueen ulkopuolella.
  • Vapaapotkuissa muurin oltava vähintään 5,5m päässä pallosta tai maalirajalla. Mikäli joukkueelle tuomitaan epäsuora vapaapotku vastustajan maalialueen sisäpuolella, potku on suoritettava arvioidun maalialueen rajalta 4m päästä maali- tai päätyrajasta.
  • Rangaistuspotku suoritetaan keskeltä rangaistusalueen rajaa, 8 metrin päästä maalista.
  • Maalia ei saa tehdä suoraan aloituksesta.
  • Joukkueiden peliasujen on erotuttava toisistaan. Jos molemmilla joukkueilla on liian samankaltaiset peliasut niin ”vierasjoukkueen” on vaihdettava peliasunsa. Pelipaitojen ei tarvitse olla numeroidut.

Pelitapa:

Alkulohkoissa voitosta 3 pistettä, tappiosta 0 pistettä. Ottelun päättyessä tasan, ratkaistaan ottelu rangaistuspotkuilla. Rangaistuspotku-kilpailu on ns. "kerrasta poikki", eli potkaistaan pareittain, yksi potku kerrallaan, kunnes toinen joukkue on tehnyt maalin enemmän yhtä monesta potkusta. Rangaistuspotku-kilpailun voittajalle 2 pistettä, häviäjälle 1 piste. Lopullinen sijoitus lohkossa määräytyy saavutettujen pisteiden mukaan. Joukkueiden ollessa tasapisteissä, joukkueiden sijoitus määräytyy seuraavasti:

a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen

              1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit

b) jos kohdan a) soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei järjestystä voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut.

c) mikäli a) ja b) kohtien perusteella ratkaisua ei synny, ratkaisee järjestyksen näiden joukkueiden koko turnauksessa tai lohkossa saavuttama

1) maaliero 2) tehdyt maalit

d) jos kohdan c) perusteella ratkaisua ei synny, ratkaisee järjestyksen arpa.

HUOM! Rangaistuspotku-kilpailussa tehtyjä maaleja ei huomioida maalierossa, eikä tehdyissä maaleissa.

Pelikiellot:

Pelaaja, joka poistetaan ottelusta, on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa ottelussa. Suorasta kentältäpoistosta turnauksen jury voi määrätä enemmän kuin yhden ottelun pelikiellon. Joukkueet ovat itse vastuussa siitä, etteivät peluuta pelikiellossa olevia pelaajia.

Luovutukset ja keskeytykset:

Joukkue tuomitaan hävinneeksi ottelun 0-3 jos joukkue ei ole paikalla, kun ottelun tulisi alkaa.

Joukkue, joka peluuttaa turnauksessa pelikelvotonta pelaajaa suljetaan pois turnauksesta ja kaikki sen ottelut tuomitaan päättymään 0-3.

Mikäli tuomari joutuu keskeyttämään pelin joukkueen pelaajien, joukkueenjohdon tai kannattajien toimien takia, tuomitaan joukkue hävinneeksi 0-3. Mikäli vastapuolella on tätä parempi maaliero keskeytyksen tapahtuessa, jää tulos voimaan. Turnauksen jury voi ottaa asian käsiteltäväksi ja määrätä tarvittaessa lisärangaistuksen.

​Vastalauseet:

Ottelun tuomarin peliin liittyvät ratkaisut ja päätökset ovat lopullisia. Muita asioita koskevat vastalauseet tulee toimittaa joukkueen yhteyshenkilön toimesta kirjallisena turnauksen jurylle 60 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen jättämisestä pitää tehdä suullinen ilmoitus erotuomarille heti ottelun päätyttyä. Juryn päätökset ovat lopullisia ja niistä ei voi valittaa. Vastalausemaksu on 250 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Muut kurinpitotoimet määrää turnauksen jury, joka kokoontuu tuomarin esityksestä välittömästi ottelun jälkeen. Juryn muodostavat turnauksen johtaja Toni Nyström, kilpailupäällikkö Miiro Aaltonen ja erotuomarivastaava Japi Eväkoski.

Turnauksen vastuuhenkilöt:

Turnauksen johtaja:

Toni Nyström

Kilpailupäällikkö ja yleisjärjestelyt

Toni Nyström

Erotuomarivastaava:

Japi Eväkoski

Turvallisuuspäällikkö: 

Markku Korhonen, Eteläsuomen turvapalvelu

Palkinnot:

Turnauksen kolme parasta palkitaan mitaleilla, lisäksi turnauksen voittaja palkitaan Kliffa Cup kiertopokaalilla.

Turnaustoimisto:

Turnaustoimisto sijaitsee Uusimaa Areenan toimistotiloissa, pääsisäänkäynnin vieressä.

Ensiapu:

Ensiapupiste löytyy pääsisäänkäynnin lähistöltä.

WC ja pukuhuoneet: Uusimaa Areenan WC:t ja suihkutilat ovat turnauksen käytössä. Järjestäjän osoittamat pukuhuoneet ovat yhteiskäytössä, eli älä jätä tavaroitasi pukuhuoneeseen!

Tupakointi:

Tupakointi on sallittu vain sille osoitetuilla paikoilla hallin ulkopuolella. Kenttäalueilla tupakointi ja nuuskaaminen on ehdottomasti kielletty!

​Pysäköinti:

Lähimmät pysäköintipaikat ovat Uusimaa Areenan pysäköintialue sekä Kokonhallin pysäköintialue.

​Muuta huomioitavaa:

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta pelaajia, vaan pelaajat pelaavat tapahtumassa omalla vastuullaan. Kenttäalueilla ja pukukopeissa kaikkien päihteiden käyttö on kielletty. Pelaaja/joukkue, joka ei ole "pelikunnossa" suljetaan sarjasta.